קטרקט הוא מצב נפוץ שמתפתח כמעט אצל כל אחד עם התקדמות הגיל. מצבי קטרקט מסוימים עשויים להתפתח גם בשל מחלות, שימוש בתרופות עם סטרואידים וכן בשל פציעה או נזק בעין.
עד לפני שנים מספר, ניתוחי קטרקט אומנם הסירו את העדשות הפגומות, אבל ניתן היה להחליפן רק בסוגים מצומצמים של עדשות מלאכותיות חד מוקדיות. הדבר אומר שרבים ממטופלי הקטרקט, עדיין נאלצו לסמוך על שימוש בעדשות מתקנות לאחר ההליך הניתוחי.
בשנים האחרונות חלו התפתחויות משמעותיות בתחום, והטכנולוגיה הצליחה לספק עדשות פרימיום מולטיפוקליות חדשות (IOL – Intraocular Lenses). עדשות אלו קיבלו אישור FDA, מה שאומר שמנתחי עיניים יכולים כעת לבחור פתרון מותאם אישית לפי מצבו ומאפייניו של המטופל, וכן גם בהתאם להעדפותיו הסגנוניות.
עדשת AcrySof ReSTOR
אחד העדשות המופלאות והיעילות ביותר שפותחו בטכנולוגיה פורצת דרך, היא עדשת AcrySof ReSTOR. מדובר בפיתוח מוגן פטנט שעבר מספר רב של מבדקים קליניים ב-FDA, והוכח כפתרון המתאים לרוב המטופלים. יתרונה הגדול של עדשה זו הוא התאמתה למצבים משתנים, ומתן יכולת ראייה הקרובה למושלמת ללא צורך במשקפיים; כל זאת לאחר הליך כירורגי אחד ופשוט.
עדשת AcrySof ReSTOR היא הבחירה המובילה אצל מומחי קטרקט רבים. ייחודיותה טמונה באופן בו היא משלבת יחד בין 3 שיטות משלימות: אפודיזציה (Apodization), עקיפה (Diffraction) והשתברות (Refraction). רפרקציה יוצרת שני מוקדים עיקריים כתלות בגודל האישון; דיפרקציה יוצרת שני מוקדים ללא תלות בגודל האישון, ואילו אפודיזציה משלבת את שתי השיטות האחרות בצורה מדורגת בתוך העדשה.
שלוש שיטות אלו מחזירות לעין את היכולת להתמקד שוב בצורה קלה ומהירה במרחקים שונים – קרוב, רחוק ואמצע. בנוסף הן מאפשרות ראייה ברורה בכל תנאי התאורה. מבדקי ה-FDA מראים ש-80% מהמטופלים שהעדשה הזו הושתלה בהם, נפטרו לחלוטין מהצורך להשתמש במשקפיים ובעדשות מגע לאחר הניתוח; 94% יכלו לקרוא עיתון ולנהוג, וכמעט 94% היו עוברים בשמחה את ההליך פעם נוספת.
עדשת AcrySof ReSTOR הוכחה כפתרון היעיל ביותר להסרת משקפיים לאחר ניתוח, יותר מאשר כל עדשה אחרת בתחום. השילוב בין ראייה איכותית ושיפור איכות החיים מאפשר למטופלים יותר אופציות בחירה, שיתאימו לצרכים הספציפיים של כל אחד ואחת מהם.
פריצת דרך בניתוחי קטרקט מותאמים אישית
מבחינה היסטורית, רוב המטופלים שעברו ניתוח קטרקט עדיין היו מחויבים להשתמש במשקפיים לאחר הניתוח. זאת משום שעדשות מלאכותיות יכלו לתקן אך ורק בעיות כגון קוצר ראייה ורוחק ראייה. מצבים אחרים כגון צילינדר (אסטיגמטיזם) או זוקן ראייה (פרסביופיה), עדיין הצריכו שימוש במשקפיים או בעדשות מגע.
אנשים רבים סבלו גם מבעיות בראיית הלילה שלהם – כגון הילות אור או זוהר כלשהו – וכן קושי להתמקד במצבים מסוימים כגון נהיגה, קריאה או שימוש במחשב; זאת בשל בעיית השתברות האור השיורית, שהייתה קיימת בעדשות הרגילות.
פיתוחן ואישורן של עדשות IOL פרימיום – כגון טריפוקל, עדשות אקומודטיביות, מולטיפוקל וכן עדשות טוריות – הוכחו כקפיצת דרך משמעותית. השימוש בעדשות חדשניות אלו איפשרו לרופאי עיניים לקבוע את סוג העדשה הנחוץ לכל מטופל/ת, בהתבסס על בעיות ראייה ספציפיות וייחודיות לו/לה. כמו כן ניתן היה לבצע התאמות גם לסגנון החיים המועדף על המטופל – ובמקרים מסוימים לצמצם את מספר המשקפיים, ואף לבטל בכלל את הצורך בהן ובעדשות מגע לאחר הניתוח.
לבדיקת העדשות המתאימות לכם – פנו לד"ר יחזקאל לוי לקבלת ייעוץ >>